Banner 980x90

Daugavpils novadā par 1,38 miljoniem eiro atjaunos Sventes tiltu pāri Daugavai

Daugavpils, 28.marts, LETA. Daugavpils novadā par 1,38 miljoniem eiro atjaunos Sventes tiltu pāri Daugavai, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem, Daugavpils apvedceļa "Kalkūni–Tilti" (A14) 12,97.kilometrā ir sākta Sventes tilta pār Daugavu atjaunošana. Darbu gaitā tiltam tiks pilnībā nomainīta brauktuve, attīrītas no rūsas un nokrāsotas četras metāla kopņu konstrukcijas, kā arī ieklāta jauna hidroizolācija.

Tilta garums ir 312,8 metri un krāsojamā platība vien ir 12 275 kvadrātmetri. Kopš uzbūvēšanas 1967.gadā tiltam ir atjaunots vien asfalta segums.

Patlaban uz tilta notiek seguma demontāža brauktuves labajai pusei. Satiksme pār tiltu ir reversīva, tā tiek regulēta ar luksoforu un ir noteikts ātruma ierobežojums. Vienlaikus tiek būvēts pagaidu apbraucamais tilts.

Būvdarbus veic SIA "Rīgas tilti", to līgumcena ir 1,38 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Paredzams, ka būvdarbi ilgs visu šī gada būvsezonu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)