Banner 980x90

Daugavpils novadā palielina pašvaldības atbalstu izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanai

Jelgava, 6.sept., LETA. Vairākām izglītības iestāžu audzēkņu grupām tiks palielināts pašvaldības atbalsts ēdināšanas nodrošināšanai, šodien ārkārtas domes sēdē lēmuši Daugavpils novada deputāti.

Turpmāk piecgadīgo un sešgadīgo pirmsskolas grupu audzēkņi, kuri apgūst obligāto sagatavošanu pamatskolas ieguvei, kā arī vispārējās izglītības iestāžu 5.-9.klašu skolēni mācību gada laikā no 1.septembra līdz 31.maijam ir atbrīvoti no vecāku maksas par ēdināšanu viena eiro apmērā dienā. Ja skolā ēdināšanas izmaksas pārsniedz pašvaldības apmaksāto viena eiro apjomu, starpību apmaksā vecāki. Iepriekšējā mācību gadā pašvaldība sedza 0,85 eiro dienā.

Domē skaidroja, ka ēdināšanas izmaksas katrā skolā ir atšķirīgas. Vecāku piemaksas var sasniegt 0,57 eiro, bet ir gadījumi, kad vecākiem nebūs jāpiemaksā vispār.

Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska domes sēdē informējusi, ka pavāri saskaras ar zināmām grūtībām izveidot ēdienkarti atbilstoši Ministru kabineta noteikumu grozījumiem, kuros pārskatīts augļu un dārzeņu, piena un piena produktu daudzums nedēļas ēdienkartē. Tāpēc Izglītības pārvalde plāno pavāriem organizēt seminārus ar pieaicinātiem lektoriem, kas palīdzēs sastādīt ēdienkarti uz noteikto summu, kā arī sniegs praktiskas idejas, kā dažādot ēdienus, pielietojot noteikumos minētos vēlamos produktus. Nedēļas ēdienkartē paredzēts samazināt kartupeļu apjomu un vairāk izmantot tādus dārzeņus kā brokoļus, puķkāpostus, pupiņas. Tāpat ir jāpalielina piena produktu, noteikumi paredz samazinātu kaloriju daudzumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)