Banner 980x90

Daugavpils novadā palielina ienākumu līmeni maznodrošinātā statusa saņemšanai

Rīga, 1.febr., LETA. Daugavpils novadā palielināts ienākumu slieksnis, no kura personas un ģimenes varēs pretendēt uz maznodrošinātā statusu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Turpmāk ģimene vai persona tiks atzīta par maznodrošinātu, ja tās ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniegs 60% no minimālās mēneša darba algas normāla darba laika ietvaros. Līdz šim ienākumu līmenis nevarēja pārsniegt 50% no minimālās algas.

Proti, iepriekš statuss bija iegūstams, ja vidējie ienākumi uz katru ģimenes locekli nepārsniedza 215 eiro, tad tagad tie būs 258 eiro.

Maznodrošinātā statuss pašvaldībā tiek pielietots dzīvokļu palīdzības jautājumu risināšanā, tāpat maznodrošinātās personas var saņemt atbalstu elektrības rēķinu segšanai, pretendēt uz juridiskās palīdzības sniegšanas un risināšanas veidiem, ka arī tikt atbrīvotiem no tiesas izdevumu samaksas.

"Vērtējot statistikas rādītājus, salīdzinot ar 2017.gadu, maznodrošināto personu un ģimeņu loks novadā turpina palielināties. Tā 2018.gadā novadā bija 185 ģimenes, kas atzītas par maznodrošinātām un izmanto šī statusa iespējas. Palielinot ienākumu līmeni maznodrošinātā statusa noteikšanai līdz 258 eiro, ir iespēja palīdzēt vēl lielākam šo personu lokam mūsu novadā," skaidroja Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)