Banner 980x90

Daugavpils novadā norisināsies Zemessardzes pamatapmācības nometnes viesu diena

Rīga, 14.jūl., LETA. Mācību poligonā "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā šodien norisināsies Zemessardzes 3. brigādes militārās pamatapmācības nometnes 1. līmeņa kursa viesu diena, aģentūru LETA informēja Zemessardze.

Viesu dienu apmeklēs Zemessardzes 3. brigādes teritorijā esošo novadu pašvaldību un skolu vadība, un citi aicinātie viesi.

Apmeklējot pamatapmācības nometni, viesi iepazīsies ar pamatapmācības nometnes norisi un iegūs informāciju par iespēju iestāties Zemessardzē. Tāpat viesi varēs apskatīt nometnes teritoriju un tikties ar zemessargiem.

Jau ziņots, ka nometne norisinās no 2. līdz 22. jūlijam, un tās laikā zemessargi apgūst lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, gūst ieskatu topogrāfijā, kā arī medicīnā un saistošajos normatīvajos aktos. Zemessargiem ir iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas.

Nometnē piedalās aptuveni 240 zemessargi un karavīri no visiem septiņiem Zemessardzes 3. brigādes bataljoniem. Apmācības procesu nodrošina Zemessardzes 3. brigādes visu bataljonu instruktori. Zemessargu apmācība notiek, pielietojot nometnes modeli, kur zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)