Banner 980x90

Daugavpils novadā nogāzti pieminekļi vairākiem desmitiem kapavietu

Rīga, 23.jūl., LETA. Daugavpils novada Tabores pagastā naktī uz pirmdienu apgānīta kapsēta, nogāžot vairākus desmitus pieminekļu, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Policijai par notikušo ziņots pirmdien, un vēl turpinās nodarīto postījumu apkopošana. Tāpēc pašlaik vēl neesot skaidrs, cik tieši kapavietas ir izdemolētas, taču tie esot vairāki desmiti gadījumu, skaidroja policija pārstāve.

Par notikušo sākts kriminālprocess, un lietā ir arī aizturētie, taču plašāku informāciju policijā solīja sniegt trešdien, 24.jūlijā.

Krimināllikums par kapa apgānīšanu paredz naudas sodu, piespiedu darbu, īslaicīgu brīvības atņemšanu vai brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam. Taču, ja šādas darbības veikusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)