Banner 980x90

Daugavpils novada jaunieši rīkos ielīgošanas pasākumu Raiņa mājā Berķenelē

Daugavpils, 13.jūn., LETA. Nākamnedēļ, 21.jūnijā, no plkst.18 līdz 23 Daugavpils novadā, Raiņa mājā Berķenelē notiks novada jauniešu pasākums "Ielīgošana pie Jāņa", aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Pasākuma gaitā būs iespēja iepazīties ar latviešu līgošanas tradīcijām, piedalīties tematiskajās radošajās darbnīcās, iepazīt pazīstamā latviešu rakstnieka Jāņa Pliekšāna (Raiņa) dzīvesvietu, kurā viņš ir smēlies iedvesmu saviem darbiem.

Pliekšānu ģimene šeit Berķenelē ir pavadījusi deviņus gadus, pateicoties kuriem rakstnieka darbos tiek atspoguļotas vairākkārt viņa atmiņas par bērnību.

Pasākuma gaitā tiks stādīts arī Saules labirints un varēs kļūt par Latvijas simtgades projekta "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" dalībnieku.

Noslēgumā akcijas "Izgaismo Latviju" ietvaros pasākuma dalībniekiem būs iespēja iedegt ugunskuru Berķeneles pusmuižas kalnā un dziedāt latviešu spēka dziesmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)