Banner 980x90

Daugavpils novadā izveidota sadarbības grupu bērnu tiesību aizsardzības jomā

Daugavpils, 8.marts, LETA. Šodien Daugavpils novada domes sēdē pašvaldības deputāti apstiprināja Daugavpils novada domes sadarbības grupu bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Sadarbības grupa izveidota, lai sekmētu efektīvu institūciju sadarbību un veidotu mērķētāku institūciju rīcību bērnu tiesību un interešu aizsardzības jomā. Tā būs konsultatīvi koleģiāla institūcija, kas izskata individuālus gadījumus saistībā ar iespējamiem bērna tiesību pārkāpumiem, ja ir nepieciešama ātra rīcība un vairāku institūciju sadarbība, kā arī ja radušos situāciju nav iespējams atrisināt vienas institūcijas ietvaros vai nav to izdevies atrisināt ilgstošā laikposmā. Sadarbības grupas lēmumiem būs rekomendējošs raksturs.

Sadarbības grupā iekļauta Daugavpils novada Izglītības pārvaldes speciāliste bērnu tiesību aizsardzības jautājumos Natālija Pēterāne, Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta daļa vadītāja darbam ģimenēs ar bērniem Rita Beļska, Sociālā dienesta psiholoģe Renāte Ļahovska, Višķu bāriņtiesas priekšsēdētāja Regīna Kudiņa un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kārtības policijas Austrumu nodaļas inspektors Jānis Zahars.

Pēc nepieciešamības sadarbības grupas darbībā tiks iesaistīti arī citu institūciju un iestāžu atbildīgie speciālisti, kuru teritoriālajai vienībai būs piekritīgs izskatāmais individuālais gadījums. Tāpat Sadarbības grupa sadarbosies ar bērnu likumiskajiem pārstāvjiem, Valsts policiju un domes struktūrvienībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)