Banner 980x90

Daugavpils novadā Daugavas palu ūdeņi appludinājuši vēl vienu autoceļu

Daugavpils, 13.apr., LETA. Daugavas palu ūdeņi appludinājuši pašvaldības autoceļu "Auguļāni - Ribaki" Daugavpils novada Līksnas pagastā, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Tas ir kļuvis par otro pārplūdušo autoceļu Daugavpils novadā. Līdz šim Daugavas palu ūdeņi bija appludinājuši pašvaldības autoceļu "Bērzkalni - Ērgļi" Daugavpils novada Sventes pagastā, Silupē.

Abi minētie ceļu posmi ir slēgti. Apdraudētajās teritorijās dzīvojošie iedzīvotāji ir brīdināti par palu iespējamību.

Mājsaimniecības, kuras atrodas šajās teritorijās, nav nošķirtas no ārpasaules, jo tām ir piebraucamie ceļi no otras puses, skaidroja Aizbalts.

Pēdējā diennaktīs ūdens līmenis Daugavā Daugavpils apkaimē kāpis par 15 centimetriem un patlaban ir 4,77 metri. Zemākās vietas Daugavpils novadā sāk applūst, kad ūdens līmenis Daugavā pārsniedz 4,5 metru atzīmi.

Ūdens līmeņa celšanās Daugavā ir saistīta ar lielu ūdens masu ieplūšanu no Baltkrievijas, kur, iestājoties siltam laikam, strauji sācis kust ledus un sniegs.

Aizbalts prognozēja, ka, ūdens līmenis Daugavā tuvākajā diennaktī vēl varētu turpināt celties, taču pieaugums vairs nebūšot straujš. Pali Daugavpils novadā pāraug plūdos, kad ūdens līmenis Daugavā pārsniedz kritisko piecu metru atzīmi.

Daugavpils novada Kalkūnes, Laucesas, Līksnas, Nīcgales, Sventes un Tabores pagastos applūstošās teritorijas aizņem 5309 hektārus, no kuriem 80% platības atrodas Līksnā un Sventē.

Apdraudētajās teritorijās atrodas 1209 mājas, vairums no kurām ir vasarnīcu kooperatīvos, kur iedzīvotāji pastāvīgi nedzīvo. Šajās teritorijās ir deklarēti 236 cilvēki, tostarp 22 bērni, un reģistrēti 203 mājlopi, vairākums no tiem atrodas četrās lielās saimniecībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)