Banner 980x90

Daugavpils novadā augs maksa par laulību reģistrāciju ārpus pašvaldības noteiktām vietām

Rīga, 18.dec., LETA. No 2019.gada 1.janvāra Daugavpils novadā augs maksa par laulību reģistrāciju ārpus pašvaldības noteiktām vietām, lēmusi novada dome.

Svinīgā laulības reģistrācija Červonkas pilī un Naujenes laulību zālē izmaksās tāpat kā līdz šim, 30 eiro, savukārt Raiņa mājā Berķenlē līdzšinējo 30 eiro vietā būs jāmaksā 70 eiro. Maksa par telpu izmantošanu laulību reģistrācijai paliek iepriekšējo gadu līmenī.

Palielināsies samaksa par svinīgas laulību reģistrācijas ceremonijas sagatavošanu un vadīšanu ārpus pašvaldības noteiktām vietām, kas iepriekš tika noteikta 186 eiro apmērā, bet no jaunā gada būs 236 eiro. Savukārt maksa par kopdzīves gadu jubilejas ceremoniju iepriekšējo 23 eiro vietā izmaksās 30 eiro.

Tāpat lēmumā noteikts, ka maksa par pakalpojumiem svinīgas laulības reģistrācijas ceremonijas sagatavošanai un vadīšanai pašvaldības noteiktajās vietās netiks iekasēta no personām ar invaliditāti, politiski represētām personām, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidētājiem. Noteiktas arī citas atlaides.

Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā 2018.gada 11 mēnešos noslēgtas 324 laulības. Visbiežāk laulības noslēgtas Červonkas pilī un nodaļas telpās, mazāk - Naujenes laulību zālē. Raiņa mājā Berķenelē laulības noslēgt izvēlējušies vien trīs pāri.

Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne aģentūrai LETA skaidroja, ka augusi tikai maksa par tā saucamajām izbraukuma laulībām, kā arī laulību reģistrācijai Raiņa mājā Berķenelē, kur laulību ir maz, bet izmaksas augstas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)