Banner 980x90

Daugavpils mēra pienākumu izpildītājs skandālos ierautās pašvaldības darbu bez priekšsēdētāja un izpilddirektora sauc par stabilu

Rīga, 19.dec., LETA. Neskatoties uz satricinājumiem, kas pēdējā laikā skāruši Daugavpils pilsētas domi, un to, ka dome strādā bez mēra un izpilddirektora, tās "darbs ir stabils", aģentūrai LETA apgalvoja Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, mēra pienākumu izpildītājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Daugavpils dome jau teju mēnesi strādā bez priekšsēdētāja, jo 22.novembrī no amata tika gāzts "Mūsu partijas" (MP) saraksta līderis Rihards Eigims, kurš turklāt vakar tika aizturēts aizdomās par korupciju. Savukārt izpilddirektora pilsētā nav vēl senāk, jo izpilddirektore Inga Goldberga no partijas "Saskaņa" saraksta rudenī tika ievēlēta 13.Saeimā.

Daugavpils domē vēl tiekot gaidīta informācija no Korupcijas un novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par Eigima aizturēšanu, taču Prelatovs zināja stāstīt, ka Eigims aizvests uz Rīgu. Kriminālprocesu saistībā ar iepirkumiem, kuru izmeklē KNAB, domes pagaidu vadītājs nodēvēja par "politiskajām spēlēm", jo pirmais līgums ar SIA "Modus būve" domē noslēgts vēl laikā, kad to vadījis Jānis Lāčplēsis (Latgales partija). Pašlaik domē neesot aktuālu iepirkumu, kuros būtu vērtējami kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma "Modus būve" pieteikumi, apgalvoja Eigima partijas biedrs.

Prelatovs uzskata, ka Eigimam, ar kuru viņš startējis vēlēšanās no viena politiskā spēka saraksta, tieši "politisko spēļu" dēļ nebūtu jānoliek deputāta mandāts, turklāt bijušo mēru aizsargājot nevainīguma prezumpcija.

Pretēju viedokli aģentūrai LETA pauda domes deputāte Inguna Kokina (Latgales partija). "Ja viņš [Eigims] būtu godprātīgs un atbildīgs cilvēks, viņam šādi būtu jārīkojas [jānoliek deputāta mandāts]," klāstīja deputāte, piebilstot, ka "šādas īpašības viņam gan netiek novērotas".

Daugavpils pašvaldībā amatā nav apstiprināts jaunais pašvaldības izpilddirektors, lai arī pretendentu vērtēšanas komisija esot izvēlējusies atbilstošāko kandidātu. Lai arī Prelatovs apgalvoja, ka domē darbs ir stabils, viņš atzina, ka izpilddirektora apstiprināšanai pašlaik nav panākta politiskā vienošanās, līdz ar to jautājuma izlemšanai domē varot pietrūkt balsu.

Jau vēstīts, ka Daugavpils dome aptuveni mēnesi strādā "bezkoalīcijas stāvoklī" - "Mūsu partijas" saraksta līderis Eigims ir gāzts, darbu turpina viņa vietnieks Prelatovs, taču viņam nav skaidra divu pārējo partiju - Latgales partijas (LP) un "Saskaņas" - atbalsta.

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām LP ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no MP bija ievēlēti četri deputāti, taču būtībā kā vienots spēks strādā tikai trīs, no kuriem Eigims pašlaik ir aizturēts un viņa turpmākās iespējas piedalīties pašvaldības darbā ir neskaidras. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja "Saskaņa" un MP Andreja Elksniņa (S) vadībā, taču drīz MP Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar LP. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka. Par jaunas koalīcijas izveidi oficiālas vienošanās vēl nav, bet "Saskaņas" vietējais līderis Elksniņš jau kādu laiku aģitē par ārkārtas vēlēšanu sarīkošanu.

Tikmēr KNAB otrdien lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturēja bijušo Daugavpils mēru Eigimu, liecina aģentūra LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Patlaban aizturētas divas personas un birojs šajā lietā otrdien veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

Avoti domē aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar 4 miljonus vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve". Ar uzņēmumu aģentūrai LETA sazināties otrdien neizdevās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)