Banner 980x90

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā sākas 6.Starptautiskais Latgales grafikas simpozijs

Daugavpils, 16.okt., LETA. Šodien Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā sākas un līdz 27.oktobrim turpināsies 6.Starptautiskais Latgales grafikas simpozijs, aģentūru LETA informēja Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Latgales grafikas simpozijs šogad pulcē desmit māksliniekus no Dānijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Rumānijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.

Grafikas mākslas simpozijs popularizē grafikas medija nozīmi reģionā un valstī, motivē Latvijas grafiķu radošos centienus līdzās starptautiski atzītiem un pazīstamiem pasaules grafikas māksliniekiem. Tradicionāli simpozija gaitā mākslinieki rada grafikas lapas augstspieduma un dobspieduma tehnikās, kas papildina Rotko centra grafikas kolekciju.

Šī gada grafikas simpozijam nav noteikta tēma, taču, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, simpozija dalībnieku darbos simboliski atbalsojas vide un telpa, kuros darbi ir tapuši.

Simpozija izstādes atklāšana notiks 27.oktobrī plkst.16.

Starptautiskais Latgales grafikas simpozijs ir Daugavpils Marka Rotko mākslas centra 2017.gada rezidenču sezonu noslēdzošais pasākums jau sesto gadu notiek sadarbībā ar biedrību "Mākslu pedagogu apvienība".

Simpozija darbam un rezultātam allaž seko līdzi profesionālās grafikas organizācijas Latvijā - Grafikas kamera un Oforta ģilde. To atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, Valmiermuižas alus darītava un "Caparol".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)