Banner 980x90

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atzīmēs latviešu keramiķa Martinsona dzimšanas dienu

Daugavpils, 24.janv., LETA. Atzīmējot latviešu keramikas vecmeistara Pētera Martinsona (1931-2013) dzimšanas dienu, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Videozālē no šodienas līdz 6.februārim, būs skatāmas audiovizuālās liecības par mākslinieku un viņa radītie darbi.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle, 2016.gads Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā aizritēja Martinsona 85.dzimšanas dienas piemiņas zīmē, organizējot virkni pasākumu, tostarp vērienīgo I Latvijas Starptautisko keramikas biennāli Martinsona balva.

Mākslinieka dzimšanas diena ir 28.janvāris. Starp audiovizuālajām liecībām ir 20.gadsimta 70.-80.gadu kinožurnālu fragmenti un dokumentālā filma no Latvijas Valsts kinofotofono dokumentu arhīva. Līdzās būs skatāmi arī videomateriālos minētie keramiķa mākslas darbi no sērijas "Poltavas pieskārieni" (1976-1980).

Ikviens, kas vēlas dalīties atmiņās vai vēsturiskajās liecībās (dokumentos, fotogrāfijās, sarakstē, mākslas darbos) par un ap mākslinieku, aicināts atsaukties un atbalstīt Rotko centru topošās Martinsona mājas ekspozīcijas izveidē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)