Banner 980x90

Daugavpils Mākslas nakts programma "Radio Naba" ēterā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ceturtdien, 2.jūnijā, no plkst.20.00 līdz plkst.1.00 Radio NABA ēterā būs dzirdams īpašs skaņu tilts starp Rīgu unDaugavpils mākslas nakti ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiekošo Mākslas nakts "Daugavpils ir māksla" programmu, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē "Radio Naba" pārstāve Anete Enikova.

Daugavpils mākslas nakts tiek organizēta ar devīzi "Daugavpils ir māksla" Daugavpils pilsētas svētku ietvaros jau otro gadu pēc kārtas, kā interaktīvs, dinamisks un izaicinošs mākslas pasākums naktī - Daugavpils cietoksnī, runājot par mākslu, aplūkojot mākslu, radot mākslu, izstaigājot un izstāstot mākslu. Saistībā ar šīs nakts mākslinieciskajiem notikumiem tiks veidota īpaša programma arī Radio NABA ēterā.

Mākslas nakts programmu ēterā nodrošinās raidījumu "Subjektīvie mērījumi" un "KŪL: Kultūras ūnijas laiks" ētera personības. Ētera programmā būs dzirdamas reportāžas, sazvanīšanās un intervijas, kas mijiedarbosies ar muzikāliem skaņu celiņiem. Savukārt, šī programma būs dzirdama gan Radio NABA ēterā FM 95,8, internetā www.naba.lv, gan Cietokšņa parkā Daugavpilī, kas šajā naktī kļūs par īpašu radio parkā.

Ikviens šī notikuma apmeklētājs Daugavpilī varēs līdzdarboties Krīta liešanas darbnīcā, vērot performanci "Dejojošais mežs", vērot Mākslai Vajag telpu audio vizuālos stāstus, aplūkot "Dzīvās skulptūras un ēnu spēles", doties uz Saules skolas mākslas salu. Cietokšņa 8.bastiona kazemātā būs iespējams dzirdēt Nakts perkusijas, dejot multimediju video ritmos Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studentu sagatavotā deju zālē, tāpat līdz pat programmas noslēgumam būs iespējams baudīt mākslas virtuvi, meklēt mākslu, skatīties teātra izrādes, iesaistīties vēsturisko tērpu demonstrējumos.

Latvijas Radio 6 - LU Radio NABA ir Latvijas Universitātes paspārnē veidota radio programma, kas šobrīd skan kā Latvijas Radio 6 kanāls un ir dzirdams Rīgā un Rīgas apkārtnē - FM 95,8, internetā www.naba.lv un mobilajās lietotnēs. NABA ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā.

Papildu informācija par Daugavpils mākslas nakts notiekumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)