Banner 980x90

Daugavpils domes vadība aicina pilsētā izveidot LTV studiju

Rīga, 15.marts, LETA. Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) parakstījis vēstuli Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei un VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) ar aicinājumu izskatīt iespēju Daugavpilī izveidot LTV studiju, aģentūra LETA uzzināja domē.

Vēstulē Elksniņš uzsvēris, ka Daugavpils pilsētas attīstības programmā "Mana pils - Daugavpils" 2014.-2020.gadam ir noteikts, ka pašvaldības vispārējais stratēģiskais mērķis ir veicināt sabiedrības informētību un saliedētību. LTV studijas izveidošana un darbība ļaus nodrošināt plašas sabiedrības daļas informēšanu gan par Daugavpils, gan visa Latgales reģiona aktualitātēm, uzskata mērs.

Daugavpilī darbojas privātie plašsaziņas līdzekļi, kuros sabiedrības informēšanas funkcijas veikšanai pašvaldība par budžeta līdzekļiem izvieto informāciju. Taču domē novērots, ka atšķirībā no sabiedriskajiem medijiem privāto mediju redakcionālo politiku nosaka to īpašnieki, tāpēc tā mēdz būt vienpusēja.

Domes vadība arī uzskata, ka Latvijas Radio Latgales multimediju studijas izveide Rēzeknē ir sevi attaisnojusi, jo tagad Latgales reģiona aktualitātes daudz plašāk tiek atspoguļotas Latvijas mērogā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)