Banner 980x90

Daugavpils domes koalīcija noraidījusi opozīcijas deputātu pieprasījumu aptieku jautājumā

Daugavpils, 27.okt., LETA. Daugavpils pilsētas domes koalīcijas deputāti noraidījuši piecu opozīcijā esošo partijas "Saskaņa" deputātu pieprasījumu atsaukt domes priekšsēdētāja Riharda Eigima ("Mūsu partija") rīkojumu, kurš paredz atteikties no pašvaldības aptieku izveides trīs Daugavpils mikrorajonos.

Rīkojumu par atteikšanos no aptieku izveides Gajokā, Križos un Cietoksnī Eigims parakstījis septembrī, divas nedēļas pēc ievēlēšanas Daugavpils mēra amatā.

Ideja veidot pašvaldība aptiekas šajos mikrorajonos pieder bijušajam Daugavpils mēram Andrejam Elksniņam (S). Nedz Gajokā, nedz arī Križos un Cietoksnī patlaban nav nevienas aptiekas.

Pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi parakstījis Elksniņš, kā arī deputāti no "Saskaņas" - Valērijs Kononovs, Mihails Lavrenovs, Anatolijs Gržibovskis un Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Kā ziņots, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija") iepriekš prognozēja, ka, atverot pašvaldības aptiekas Daugavpils mikrorajonos, kuros to pagaidām nav - Gajokā, Križos un Cietoksnī - tās būtu jādotē, minēto mikrorajonu mazās apdzīvotības dēļ.

Ņemot vērā, ka Latvijā zāļu tirdzniecība notiek caur zāļu lieltirgotavām, kurām katrai ir savi aptieku tīkli, vicemērs pieļāva, ka diez vai lieltirgotavas sāks pārdot saviem konkurentiem zāles lētāk. Tādējādi kļūst skaidrs, ka īstenot "Saskaņas" ieceri par pašvaldības aptieku atvēršanu pilsētā, lai nodrošinātu iedzīvotājiem lētākas zāles, bez pašvaldības finansiālā atbalsta nav iespējams. Savukārt vai pašvaldībai būtu ekonomiski lietderīgi dotēt šādu aptieku uzturēšanu, ir nopietns jautājums.

Savukārt Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs (Mūsu partija) informēja, ka iespēju nodrošināt pilsētas iedzīvotājiem zāļu iegādi ar atlaidēm var arī, ieviešot pilsētnieka kartes. Arī Eigims norādīja, ka šāda pieejam būšot izdevīgāka arī iedzīvotājiem, jo nevajadzēšot doties uz konkrētiem pilsētas mikrorajoniem, lai iegādātos lētāka zāles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)