Banner 980x90

Daugavpils domes ārkārtas sēdē vērtēs pret Futbola skolas direktoru sāktās pārbaudes rezultātus

Rīga, 31.janv., LETA. Šovakar sasaukta Daugavpils domes ārkārtas sēde, kurā tiks izvērtēti rezultāti pārbaudei, kas sākta pret Daugavpils futbola skolas direktoru Nauri Mackeviču, šopēcpusdien kārtējā domes sēdē paziņoja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Lēmumprojekts par pārbaudes rezultātu pieņemšanu zināšanai kārtējā domes sēdē iekļauts kā pēdējais, taču pirms ziņojuma uzklausīšanas vairāki domes deputāti pauda, ka nav saņēmuši dokumentus par visām revīzijām un auditiem, kas skolā veikti iepriekš. Tāpat izskanēja priekšlikums dokumentiem pievienot skolas audzēkņu un treneru atbalsta vēstules Mackevičam.

Lai arī vairāki deputāti iebilda tik ātrai sēdes sasaukšanai un piedāvāja šo jautājumu sākumā skatīt Izglītības jautājumu komitejā, šovakar tiks sasaukta tam veltīta domes ārkārtas sēde.

Elksniņš arī skaidroja, ka jautājuma uzklausīšana laikā ar deputātu balsojumu var tikt pieņemti lēmumi attiecībā uz Mackeviču.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču.

Pats Mackevičs, komentējot sākto pārbaudi, aģentūrai LETA apgalvoja, ka pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Pēc Makeviča atstādināšanas izglītības iestādes vadībā iecelts Aleksandrs Vlasovs, kurš savulaik bijis iesaistīts spēļu rezultātu sarunāšanas skandālā, taču vēlāk, ņemot vērā sabiedrības negatīvo nostāju, viņš amatu pametis. Pašlaik skolu vada Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)