Banner 980x90

Daugavpils dome aicina Motosporta federāciju un Nacionālo sporta padomi atbalstīt spīdveja klubu "Lokomotīve"

Daugavpils, 10.aug., LETA. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) vērsies Latvijas Motosporta federācijā un Nacionālajā sporta padomē ar lūgumu atbalstīt Daugavpils pašvaldību un spīdveja klubu "Lokomotīve" finanšu līdzekļu piesaistē, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Kā norāda dome, Latvijas spīdveja pirmsākumi meklējami tieši Daugavpilī. Kopš pirmajām sacensībām 1963.gadā ir izaugušas vairākas sportistu un līdzjutēju paaudzes. Daugavpils spīdveja komanda jau devīto sezonu startē Polijas "Nice" līgā, divus gadus ir kļuvusi par līgas čempionu.

Daugavpils spīdveja stadions patlaban ir viens no labākajiem Austrumeiropā. Šeit notiek visdažādākā līmeņa sacensības. Kopš 2006.gada Starptautiskā motosporta federācija rīko Daugavpilī Pasaules čempionāta spīdvejā "Grand Prix" posmu.

3.augustā notika Daugavpils domes vadības tikšanās ar spīdveja kluba ",Lokomotīve" vadību, biedriem un spīdveja līdzjutējiem. Sarunas gaitā tika secināts, ka klubam "Lokomotīve" ir finansiālas grūtības, valsts struktūras un Latvijas Motosporta federācija nesniedz klubam finansiālu palīdzību, ģenerālais sponsors - "LDZ Cargo" arī ir atteicies no sadarbības ar klubu.

Spīdveja kluba "Lokomotīve" budžetu pamatā veido Daugavpils pilsētas pašvaldības piešķirtais finansējums, ieņēmumi no biļešu pārdošanas un sponsoru piešķirtais finansējums. Ievērojamus finansiālos līdzekļus prasa sportistu sagatavošana, dalība dažāda mēroga sacensībās un materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana.

Daugavpils dome klubam "Lokomotīve" šogad ir piešķīrusi 250 000 eiro, tādējādi izpildot visas savas finansiālās saistības pret klubu. Neskatoties uz to, rūpējoties par spīdveja tradīciju Daugavpilī saglabāšanu, pašvaldība turpina meklēt iespējas piesaistīt klubam iztrūkstošo finansējumu.

Jau vēstīts, ka kluba saistības sasniegušas 55 000 eiro, parāds turpina pieaugt un ir apdraudēta sportistu dalība plānotajās sacensībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)