Banner 980x90

Daugavpils CSDD Tehniskās apskates naktī pārbaudīti 245 auto

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 20.augustā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Daugavpils tehniskās apskates stacijā pasākumā "Tehniskās apskates nakts" bezmaksas diagnostiku veica 245 automašīnām, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē CSDD Sabiedrisko attiecību daļa.

Šis bija 2016.gada Tehniskās apskates nakts trešais pasākums; noslēdzošais pasākums, notiks sestdien, 27.augustā, Rīgā.

Šā gada jaunums - Gulbenes, Talsu un Daugavpils CSDD nodaļās bezmaksas auto diagnostiku varēja veikt tikai pēc iepriekšēja pieraksta, savukārt Rīgā, kā ierasts, būs "dzīvā" rinda.

Daugavpilī pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 16 gadi, starp tiem vecākais auto – 1982.gada "Zapiņš", bet jaunākais auto bija 2014. izlaiduma gada. Piecu gadu pieredze rāda, ka uz šiem pasākumiem pamatā tiek vesti auto, kas nav speciāli sagatavoti jeb "ikdienas auto".

Diemžēl lielākā daļa no Daugavpilī pārbaudītajiem transportlīdzekļiem (apmēram 70%) tika "izbrāķēti" jeb bija satiksmei nederīgi.

Daugavpils tehniskās apskates darbinieki visvairāk izteica aizrādījumus par bojājumiem balstiekārtā, bremžu sistēmā un lukturos, bet septiņos auto tika atklātas īpaši bīstamas problēmas.

Bez auto diagnostikas un tehniskās apskates pakalpojumiem, klientiem bija iespēja izmēģināt sajūtas auto apgāžamajā stendā, noskaidrot, kas ir divu promiļu reibuma brilles, izvietot ceļa zīmes krustojumos un pārbaudīt auto pirms braukšanas. Tie, kuri bija veikuši visas CSDD piedāvātās aktivitātes, piedalījās konkursā un laimēja ieejas biļetes uz Rīgas Motormuzeju. Kopumā šīs aktivitātes izmēģināja vairāk nekā 300 interesentu.

Daugavpilī pērn tika pārbaudīti 47 765 automobiļu. Dienā Daugavpils tehniskās apskates stacija vidēji apkalpo 190 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Daugavpilī iziet 59% automobiļu (Latvijā šis rādītājs 2015. gadā arī bija 59%). Daugavpils tehniskās apskates stacijā 2015. gadā vairāk kā puse būtisko bojājumu konstatēti transportlīdzekļu bremžu sistēmas, balstiekārtas un gaismas ierīču darbībā (t.sk. nenoregulēti vai nedegošiem lukturi). Pagājušajā gadā Daugavpils tehniskās apskates stacijā vairāk nekā 400 auto konstatēja bīstamus bojājumus, kas tieši apdraud ceļu satiksmes drošību, tādēļ šiem transportlīdzekļiem tika liegts piedalīties ceļu satiksmē. Visvairāk bojājumi bija saistīti ar bremzēm un riepām. CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)