Banner 980x90

Daugavpils cietoksnī top padomju laikiem veltīta ekskursija

Daugavpils, 27.marts, LETA. Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra speciālisti veido tematiski jaunu ekskursiju par padomju laika periodu cietokšņa dzīvē, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Ideja par šādas ekskursijas izveidi Informācijas centra speciālistiem radās pirms diviem gadiem. Padomju laiki cietokšņa dzīvē ir laika periods no 1944. līdz 1994.gadam.

No 1948. līdz 1994.gadam cietokšņa teritorijā darbojās Kara aviācijas tehniskā, vēlāk Jāņa Fabriciusa vārdā nosauktā Kara aviācijas inženieru augstskola, tāpēc padomju laiki tā vēsturē cieši saistīti ar šīs kara skolas dzīvi. Šajā laikā cietokšņa teritorija un ēkas tika uzturētas kārtībā. Skola gatavoja augsti kvalificētus kadrus, šeit mācījās kursanti no visām PSRS republikām.

Savukārt vēsturiski slavenie Nikolaja vārti šajā laikā gan bija atstāti novārtā, to iekšienē glabāja dārzeņus. Padomju laikā kara skolas vajadzībām vienai no celtnēm tika uzbūvēts 3.stāvs, ko tagad var nosaukt par iejaukšanos cietokšņa arhitektoniskajā ansamblī, jo vēsturiski cietokšņa ēkas nevarēja būt augstākas par diviem stāviem.

Ekskursijas par padomju laika periodu cietokšņa dzīvē veidotāji sola, ka tā pilnīgi noteikti būšot interesanta un aizraujoša. Tūristiem ekskursija varētu būt pieejama maija sākumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)