Banner 980x90

Daugavpils cietoksnī plāno izveidot Tehnikas muzeju

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Ar Rīgas Motormuzeja atbalstu Daugavpils cietoksnī bijušajā Inženierarsenāla ēkā, Imperatora ielā 8, plānots izveidot Tehnikas muzeju.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, jau ir notikušas pārrunas ar Rīgas Motormuzeju un parakstīts līgums par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību bijušā Inženierarsenāla restaurācijai.

Uzvarot konkursā, tiesības veikt projektēšanu ir ieguvusi SIA "Rem Pro", līguma summa 118 788 eiro.

Inženierarsenāla ēkas konservācija, restaurācija un pielāgošana Tehnikas muzeja izveidošanai ir paredzēta projektā "Rīteiropas vērtības", kur Daugavpilij ir pieci partneri - Dienvidlatgales pašvaldības un Aglonas bazilikas draudze.

Patlaban notiek projekta pieteikuma izvērtēšana, ko veic Kultūras ministrijas izveidota komisija. Līdz šī gada beigām būs zināms, vai projekts tiks atbalstīts un būs iespēja piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu tā īstenošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)