Banner 980x90

Daugavpils cietoksnī notiks Skavronskai veltīta Martas balle

Daugavpils, 28.marts, LETA. 19.maijā Daugavpils cietoksnī notiks Martas balle, kas šogad būs veltīta Daugavpils novadniecei Martai Skavronskai - vienkāršai lauku meitenei, kurai liktenis, gluži kā pasakā, bija lēmis kļūt par Krievijas cara Pētera I sievu un vēlāk arī par imperatori Katrīnu I, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Kā īstā pasakā Daugavpils cietoksnis uz vienu vakaru kļūs par graciozu dāmu un galantu kavalieru valstību. Skaistos tērpos ģērbti jauni cilvēki pie visiem cietokšņa vārtiem pasākuma ciemiņus sagaidīs sākot no plkst.18.

Cietokšņa teritorijā būs ierīkotas vairākas tematiskās zonas. Piemēram, ekspozīcijā "Šūpulis" varēs apskatīt silīti, šūpuli, bērnu drēbītes, gultiņas un lelles, kā arī ieklausīties šūpuļdziesmās. Deju meistarklašu zona tiks veidota sadarbībā ar Daugavpils deju studijām. Būs arī Bērnu zona, "Mazo princešu skola"- meitenēm un "Militārā skola" - zēniem. Darbosies arī Vasaras dārzs ar dzīvajām skulptūrām un spokiem, notiks tērpu konkurss.

Pasākuma gaitā paredzēta karnevāla parāde ar deju un muzikālās grupu, dažādu personāžu kostīmos un zirgu karietes piedalīšanos, Pētera I un Katrīnas I ierašanās, balles šovs ar orķestra un deju kolektīvu uzstāšanos, kā arī operas zvaigžņu, baleta un deju priekšnesumiem. Pasākumā paredzēta arī uguns skulptūru ekspozīcijas atklāšana un Svētku salūts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)