Banner 980x90

Daugavpilī uzstāsies Kauņas simfoniskais orķestris

Jelgava, 6.sept., LETA. 20.septembrī plkst.18 Vienības nama koncertzālē VII Mūzikas un mākslas festivāla "Daugavpils ReStArt 2018" laikā uzstāsies Kauņas simfoniskais orķestris, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Kauņas Simfoniskais orķestris tika izveidots uz kamerorķestra bāzes, kas darbojas no 1988.gada. Kopš 2000.gada orķestra vadītājs ir Algimants Treikauskas, bet galvenais diriģents - Konstantīns Orbelians.

Orķestris ir neatņemama kultūras dzīves daļa kā Kauņā, tā arī Lietuvā kopumā. Gadā tas sniedz vairāk nekā 50 koncertus. Orķestris ir sadarbojies gan ar jaunajiem Lietuvas diriģentiem, gan ar klasiskās mūzikas metriem un daudziem ārzemju diriģentiem. Koncerti ir notikuši Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Norvēģijā, Itālijā, Vācijā, Somijā, Šveicē un citās pasaules valstīs.

Ieraksti ar orķestra līdzdalību ir nominēti "Grammy" balvai un Starptautiskajai klasiskās mūzikas balvai. Šogad orķestra Verdi operas "Rigoletto" ieraksts kopā ar Dmitriju Hvorostovski ir nominēts Krievijas Starptautiskajai profesionālās mūzikas balvai Bravo kā "Klasiskās mūzikas albums 2018".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)