Banner 980x90

Daugavpilī uz mēra amatu pretendē pašreizējais, kā arī trīs bijušie domes priekšsēdētāji

Daugavpils, 18.apr., LETA. Daugavpilī uz mēra amatu pretendē gan pašreizējais domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, gan trīs bijušie pilsētas mēri, kā arī Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš un bijušais eiroparlamentārietis Aleksandrs Mirskis.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā, Daugavpils pilsētas domes vēlēšanām ir iesniegti 12 saraksti.

Pašreizējais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Lāčplēsis vēlēšanās startē "Latgales partijas" sarakstā. Ar otro numuru šajā sarakstā startē pašreizējais vicemērs Jānis Dukšinskis, bet trešo - domes deputāts Vladislavs Bojarūns, kurš patlaban tiesājas ar Valsts valodas centru un ir pārsūdzējis Daugavpils tiesas lēmumu par deputāta pilnvaru anulēšanu valsts valodas neprašanas dēļ.

"Latgales partijas" sarakstā ir atrodami arī pašreizējo domnieku Aivara Broka un Nikolaja Ignatjeva, Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Reiņa Joksta un vairāku citu sabiedrībā pazīstamu cilvēku vārdi.

Uz Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja amatu kandidēs arī trīs bijušie Daugavpils mēri - Rita Strode, Rihards Eigims un Žanna Kulakova. Viņi pretendēs attiecīgi no sarakstiem "Gods kalpot mūsu Latvijai", "Mūsu partija" un "Vienoti Latvijai".

Sarakstā "Gods kalpot mūsu Latvijai" startē arī SIA "Rīgas ūdens" valdes loceklis, bijušais Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektors Vitālijs Aizbalts un Daugavpils 17.vidusskolas direktors, bijušais Daugavpils mērs Ivars Šķinčs.

"Mūsu partijas" sarakstā ar otro numuru startēs bijusī Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece, Daugavpils medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska. Šajā sarakstā ir atrodami arī bijušā domnieka un Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Aivara Zdanovska un pašreizējā dome deputāta Aleksandra Samarina vārdi.

Bijušais eiroparlamentārietis Mirskis uz Daugavpils mēra amatu kandidēs no politiskās partijas "Alternative" saraksta. Ar otro numuru šajā sarakstā startēs pašreizējais domes deputāts Viktors Pučka.

Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" līderis Daugavpilī un pilsētas mēra amata kandidāts ir Saeimas deputāts Elksniņš. Ar otro numuru šajā sarakstā startē Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiāles vadītājs Valērijs Kononovs, bet trešo - bijusī Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva. Šajā sarakstā ir arī pašreizējais Daugavpils domes deputāts Anatolijs Gržibovskis.

Savukārt pašreizējais Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe Daugavpils pilsētas domes vēlēšanās startēs "No sirds Latvijai" sarakstā. Šajā sarakstā ir arī pašreizējais domes deputāts Vladimirs Borisjonoks.

Zaļo un Zemnieku savienības saraksta galvgalī Daugavpilī ir Daugavpils Universitātes rektors, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētājs profesors Arvīds Barševskis. Ar otro numuru šajā sarakstā startēs Daugavpils Būvniecības tehnikuma direktore, 8.Saeimas deputāte Ināra Ostrovska, bet ar trešo - AS "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca" valdes loceklis Gatis Kamarūts.

Pašreizējais Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs Daugavpils domes vēlēšanās ar pirmo numuru startēs "Latvijas Krievu savienības" sarakstā.

Daugavpils domes vēlēšanām savus sarakstus pieteikusi arī "Eiroskeptiķu Rīcības partija", "Vienotība" un Kristīgi demokrātiskā savienība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)