Banner 980x90

Daugavpilī svinēs Lietuvas neatkarības dienu

Daugavpils, 13.febr., LETA. Nākamnedēļ, 16.februārī, plkst.18 Daugavpils Universitātē (DU), mācību korpusā Vienības ielā 13 notiks Lietuvas neatkarības 99.gadadienai veltīts pasākums, aģentūru LETA informēja biedrībā "Latgolys Studentu centrs".

Pasākuma gaitā Studentu centra jaunieši iepazīstinās klātesošos ar kaimiņu zemes vēsturi, kultūru, valodu un tradīcijām. Ar muzikāliem priekšnesumiem pasākumā uzstāsies Daugavpils lietuviešu kultūras biedrības "Rasa" pārstāvji. Savukārt par pasākuma kulmināciju kļūs dokumentālās filmas "Vēju zeme" prezentācija.

Filmā stāstīts par Sventājas kuršiem, jeb seno kuršu pēctečiem Lietuvā. Filmas idejas autore ir Lietuvas Literatūras un folkloras institūta studente Viktorija Jonkute ar saviem domubiedriem.

Lietuvas neatkarības dienai veltīto pasākumu rīko DU, biedrība "Latgolys Studentu centrs", Lietuviešu kultūras biedrība "Rasa" un DU Lituānistikas centrs, apmeklēt to aicināti studējošie, jaunieši un citi interesenti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)