Banner 980x90

Daugavpilī skolas vecuma meitenēm iespēja pieteikties stipendijai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Aprīļa noslēgumā, starptautiskās "Meitenes IKT nozarē" dienas ietvaros Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā studenti un jaunie profesionāļi pulcējās "Tele2 Shared Service Center" rīkotā pasākumā "Girls Make IT Happen 2016". 

Kā pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē "Tele2", pasākuma laikā apsprieda informācijas tehnoloģiju (IT) nozares tendences un meiteņu lomu tajā, kā arī izsludināja 100 stipendijas 3. - 4.klašu meitenēm programmēšanas pamatu apguvei.

"Tele2 Shared Service Center" stipendijas piešķirs pirmajām 100 meitenēm, kuras reģistrēs mājaslapā www.learnit.lv. Tajās pilsētās, no kurām būs saņemti visvairāk pieteikumu, organizēs kursus programmēšanas entuziastēm. Stipendija segs "LearnIT" kursu apguvi, kas norisināsies no 2016.gada septembra katru otro sestdienu divu mēnešu garumā.

Pieteikšanās sākusies 29.aprīlī un šobrīd stipendijai ir pieteikušās jau 55 meitenes. Nodarbībās meitenēm būs iespēja apgūt mūsdienu tehnoloģijas, attīstīt loģisko un kritisko domāšanu un izpaust radošumu, bet mācībām noslēdzoties skolnieces spēs patstāvīgi veidot savas spēles un animācijas, kontrolēt konstruktorus un izprast programmēšanas pamatprincipus.

"Tele2 AB" vadītāja Alisona Kirkbija (Allison Kirkby) atzīst, ka būtiskākais jaunām meitenēm ir izvēlēties savu sirdslietu, jo tādējādi ir lielāka iespēja būt izcilam tajā, ko dari. "IT nozarē meitenes var ieņemt dažādas lomas, un tāpat ir arī dažāda veida IT uzņēmumi, kuros strādāt. Viennozīmīgi šī nozare ir vieta jauniem cilvēkiem, kas vēlas mainīt pasauli, izmantojot jaunās tehnoloģijas un iespējas, kas mūsdienās pieejamas," atklāja Kirkbija.

Pasākuma dalībnieki atzina - lai iedrošinātu arvien vairāk meiteņu pievērsties IT jomai, izglītošana jāsāk jau bērnībā. Kā norāda "LearnIT" līdzdibinātāja Linda Sinka skolēnu programmēšanas nodarbībās redzams, ka meitenes programmēšana aizrauj tikpat ļoti kā zēnus.

"Bērni ir atvērti un zinātkāri, viņiem nav stereotipu par to, ka programmēšana ir kaut kas sarežģīts vai arī, ka tā ir piemērota tikai zēniem. Bērniem nav aizspriedumu un viņi ātri mācās un mēs redzam, ka meitenes ir ļoti motivētas sasniegt labāko rezultātu, tikai viņas vajag iedrošināt," stāsta Sinka.

Lai veicinātu jaunu meiteņu pievēršanos IT nozarei, "Tele2 Shared Service Center" uzsāk sadarbību ar "LearnIT", nodrošinot 100 stipendijas 3. - 4. klašu meitenēm programmēšanas apguvei nākamajā mācību gadā.

"Mēs ar lielu lepnumu atbalstām šo iniciatīvu un ceram, ka nākotnē arvien vairāk meiteņu iesaistīsies aizraujošajā IT nozarē," atzīst "Tele2 Shared Service Center" vadītājs Kims Leandersons.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)