Banner 980x90

Daugavpilī sākusies stadiona "Esplanāde" rekonstrukcija

Daugavpils, 24.aug., LETA. Daugavpilī sākušies stadiona "Esplanāde" rekonstrukcijas 1.kārtas darbi, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Plānots, ka jau oktobra otrajā pusē laukumam būs jauns segums un apgaismojums. Tādējādi stadions "Esplanāde" jau drīzumā kļūs par pilnvērtīgu treniņu un spēļu laukumu.

Stadions "Esplanāde" futbola draugiem un cienītājiem pēdējos gados asociējies ar ļoti nekvalitatīvu un bīstamu laukumu. Tā segums vairākās vietās bija katastrofālā stāvoklī un tajā bija bīstami aizvadīt spēles, jo pastāvēja liela traumu gūšanas iespēja.

2016.gada nogalē futbola sabiedrība sāka aktīvu darbu stadiona rekonstrukcijas projektu izstrādē, kas beidzot vainagojies ar panākumiem. Pateicoties Latvijas Futbola federācijas un Latvijas valdības piešķirtajiem līdzekļiem, kā arī Daugavpils pašvaldības atbalstam, stadionā "Esplanāde" sākti rekonstrukcijas darbi.

Stadiona rekonstrukcijas 1.kārtā tiks veikti visi nepieciešamie darbi, lai stadions turpmāk būtu drošs gan futbolistiem, gan tā apmeklētājiem. Vairāk nekā desmit gadus lietotais laukuma segums tiks nomainīts pret jaunu un modernu mākslīgo segumu. Nomainīts tiks arī norobežojošais žogs, kurš turpmāk laukuma sānos būs sešus, nevis trīs metrus augsts, savukārt laukuma stūros žoga augstums sasniegs deviņus metrus.

Tiks nomainīts arī stadiona apgaismojums. Ja iepriekš stadiona apgaismojums bija tikai nedaudz lielāks par 50 luksiem (lx), tad turpmāk tas būs 220 lx, bet nākotnē plānots jaudu palielināt līdz pat 350 lx.

Stadiona "Esplanāde" rekonstrukcijas 1.kārtas darbu izmaksas ir 153 000 eiro.

Jau tuvākajā laikā Daugavpils pilsētas dome plāno izsludināt iepirkumu uz rekonstrukcijas 2.kārtu.

Rekonstrukcijas 2.kārtā paredzēts izbūvēt skatītāju tribīnes 1500 skatītājiem, ģērbtuves spēlētājiem, tiesnešiem, kā arī inventāra noliktavu. Papildus tiks uzstādīta filmēšanas platforma, stadiona apskaņošanas ierīces, kā arī palielināta apgaismojuma jauda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)