Banner 980x90

Daugavpilī sākušās "Zviedrijas dienas"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 24. līdz 30.novembrim Daugavpilī norisinās "Zviedrijas dienas", pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja Daugavpils pilsētas dome Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā.

Trešdien, 25.novembrī Daugavpilī ieradusies Daugavpils pilsētas sadraudzības pilsētas Zviedrijā- Motalas delegācija, kuru vada jaunais Motalas mērs Elias Gerges.

Notika tikšanās un apaļā galda diskusija Daugavpils Domē. Abu pilsētu speciālisti bija sagatavojuši prezentācijas. Tikšanās laikā tika runāts par sadarbības paplašināšanu. Elias Gerges atzina, ka ir daudz problēmu, ko kopīgi risināt un  jomu, kur varētu sadarboties. Motalā šobrīd akcents tiek likts uz mazo uzņēmumu sektora attīstību, lai mazinātu bezdarbu, īpaši jauniešu vidū. Arī Daugavpils kopā ar savu partneri Swedbank jau otro gadu realizē programmu "Impulss", lai attīstītu mazo uzņēmējdarbību un palīdzētu jauniešiem. Motalā attīsta videi draudzīgu transportu, kas arī Daugavpilij ir aktuāli. Sadarbība ir iespējama tūrisma jomā.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis izteica gandarījumu par Motalas ieinteresētību sadarbības veicināšanā un paplašināšanā. Viņš atzinīgi vērtē Daugavpils Universitātes sadarbības attīstību izglītības un kultūras  jomā. Savulaik, ar Zviedrijas vēstniecības palīdzību Daugavpils iegādājās Zviedrijā ražotus autobusus. Pašvaldībai ir ļoti laba sadarbība ar Swedbank.

Jānis Lāčplēsis uzskata, ka  sadarbība ir ļoti svarīga, iespējams  realizēt arī kopīgus projektus, jāveicina  kontakti starp uzņēmējiem. Daugavpils ir gatava dalīties pieredzē un pārņemt to no sadraudzības pilsētas.

Zviedrijas dienu ietvaros tiks atklāta virkne izstāžu, notiks zviedru filmu festivāls.

Programma

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)