Banner 980x90

Daugavpilī Rotko mākslas centrā būs skatāma selekcionāra Salena tulpju izstāde

Daugavpils, 17.maijs, LETA. Nākamnedēļ, no 25.maija līdz 27.maijam, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma tulpju audzētāja, kolekcionāra un selekcionāra Jāņa Salena tulpju izstāde, aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Lai gan siltie laikapstākļi šogad nedaudz mainījuši tulpju ziedēšanas laiku, izstādē tomēr būs iespējams atgriezties laiciņu atpakaļ, it kā attinot laika ratu, priecājoties par tulpju skaistumu un sajūtot to patīkamo smaržu.

Baušķenieks Salens ar tulpju audzēšanu ir aizrāvies nejauši. Pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu beigās pēc Dārzkopju biedrības tulpju izstādes viņam tika uzdāvinātas trīs "zeķītes" ar sīpoliem. "Es tos iestādīju un tā arī nemanīju, ka tik daudz gadu jau pagājis. Tas ir vīruss, kas pielīp un nepāriet," – secina daudzu tulpju šķirņu īpašnieks Salens.

Salena sīpolpuķu audzētava ar retām tulpju šķirnēm atrodas Bauskas novada Gailīšu pagastā. Patlaban selekcionāra kolekcijā ir vairāk nekā 500 tulpju šķirnes. Tajā sastopamas arī tulpes no Latvijā un pasaulē slaveno tulpju selekcionāru - Vitauta Skujas un Jura Švarca kolekcijām. Salens ar savu tulpju kolekcijām regulāri piedalās izstādēs Latvijā un Lietuvā.

Salena Tulpju izstādes oficiālā atklāšana Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks 25.maijā plkst.16. Ieeja pasākumā - bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)