Banner 980x90

Daugavpilī plāno izbūvēt katlu māju siltuma ražošanai no atkritumiem

Rīga, 10.dec., LETA. 18.decembrī plkst.18 Daugavpils domē notiks sabiedriskā apspriede par SIA "Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija" ieceri uzbūvēt katlu māju, lai no reģenerētā jeb atkritumiem iegūtā kurināmā ražotu siltumenerģiju, noskaidroja aģentūra LETA.

Reģenerācijas iekārtas būvniecība paredzēta Daugavpils ziemeļu, ziemeļaustrumu daļā, rūpniecības apbūves zonā, pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" apsaimniekotās katlu mājas pieguļošajā teritorijā Mendeļejeva ielā 13a, liecina ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums. Līdz pilsētas centram no iecerētās katlumājas ir apmēram trīsarpus kilometru attālums.

Saražoto siltumenerģiju plānots pārdot siltumapgādes sistēmas operatoram Daugavpilī - "Daugavpils siltumtīkliem".

No atkritumiem iegūto kurināmo jau sagatavotā veidā plānots piegādāt no sadzīves atkritumu poligona "Cinīši", Daugavpils novada Demenes pagastā un poligona "Križevņiki" Rēzeknes novada Ozolaines pagastā. Kopējais plānotais kurināmā apjoms - līdz 20 000 tonnu gadā.

Cietā reģenerētā kurināmā reģenerācijas iekārtu uzstādīšanai nepieciešamās iepirkuma dokumentācijas sagatavošana paredzēta 2018./2019.gadā, savukārt 2019.gadā tiks sākta būvprojekta izstrāde un iekārtu piegāde. Būvdarbus paredzēts sākt 2019.gadā, savukārt katlu mājas nodošana ekspluatācijā un tās darbības sākšana paredzēta 2020.gada otrajā pusē.

Ar ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu iedzīvotāji var iepazīties domē, bet savus viedokļus un priekšlikumus par plānoto darbību Vides pārraudzības valsts birojam var iesniegt līdz 2.jnvārim.

"Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija pieder" deviņām Latgales pašvaldībām, bet lielākais akcionārs ir Daugavpils pašvaldība. Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 2,038 miljoni eiro, bet peļņa 45 306 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)