Banner 980x90

Daugavpilī pirmo reizi notiks Starptautisks leļļu festivāls

Daugavpils, 7.jūn., LETA. Nākamnedēļ, no 15.jūnija līdz 17.jūnijam, Daugavpilī norisināsies I Starptautiskais leļļu festivāls, aģentūru LETA informēja Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūras eksperte Lolita Kozlovska.

Festivālā piedalīsies 25 rotaļlietu un autorleļļu mākslinieki no Latvijas, Baltkrievijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Vācijas. Pasākuma apmeklētājus gaida daudzveidīga un aizraujoša programma - izstādes, koncerti, meistarklases bērniem un pieaugušajiem, pārsteigumi un citas aktivitātes.

Festivāla gaitā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs skatāmas divas unikālas autorleļļu izstādes: privātkolekciju izstāžu zālē tiks atklāta leļļu dāvinājuma izstāde, kas sniegs ieskatu dāsnajā leļļu dāvinājumā, ko muzejs šogad saņēma no vairākiem starptautiski atzītiem leļļu meistariem. Savukārt izstāžu zālē darbosies unikāla festivāla dalībnieku atvesto leļļu ekspresizstāde, kas būs skatāma tikai trīs dienas, no 15. līdz 17.jūnijam.

Šādas lelles nebūt nav tikai mazu meiteņu aizraušanās. Izstādēs būs ko redzēt gan lielām, gan mazām meitenēm, un kāds pasaku personāžs liksies uzmanības vērts arī maziem puišeļiem vai pat pieaugušiem vīriešiem. Ikviens izstādes apmeklētājs varēs nobalsot par interesantāko lelli, kuras autors festivāla noslēgumā saņems skatītāju simpātijas balvu.

16. un 17.jūnijā, muzejā varēs vērot arī unikālu meistaršovu: leļļu māksliniece no Baltkrievijas Gaļina Dmitruka apmeklētāju acu priekšā veidos skulptūru, kuras tapšanas procesu varēs vērot no pirmā līdz pēdējam posmam, sākot ar metāla karkasa izveidi un beidzot ar māla virsslāņa uzklāšanu.

Muzeja pagalmā darbosies radošās darbnīcas un meistarklases bērniem un pieaugušajiem, face-art un foto stūrītis, leļļu tirdziņš, notiks koncerti, bet bērnus izklaidēs animatori.

Leļļu festivālu rīko Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs sadarbībā ar Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)