Banner 980x90

Daugavpilī pārspēts 12.jūnija nacionālais karstuma rekords

Rīga, 12.jūn., LETA. Trešdien plkst.15 Daugavpils novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +32,2 grādiem, un tik liels karstums 12.jūnijā Latvijā reģistrēts pirmo reizi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra šajā datumā bija +31,8 grādi 1937.gadā.

Nedaudz virs +30 grādiem gaisa temperatūra trešdien pakāpusies arī vietām Zemgalē un Rucavas novadā.

Lielā Latvijas daļā gaisa temperatūra ir krietni zemāka, jo ieplūst vēsāks gaiss no Krievijas.

Rēzeknē gaiss ir par desmit grādiem vēsāks nekā Daugavpilī, arī daudzviet Vidzemē temperatūra svārstās ap +20 grādiem, bet Kolkā ir tikai +18 grādu.

Liepājas apkārtnē atrodas negaisa mākonis, kas nelielā teritorijā atnesis ļoti stipru lietu, reģistrēti vairāk nekā 200 zibens spērieni. Sagaidāms, ka tuvākajās stundās pērkona negaiss veidosies arī vietām citviet valstī.

Visticamāk, Latvijā tiks pārspēts arī 13.jūnija karstuma rekords.

Jau ziņots, ka atbilstoši sinoptiķu prognozēm tuvākajā diennaktī dažviet būs intensīvas lietusgāzes, krusa un stiprs vējš. Nakts un rīta stundās stihijas risks saruks, bet vislielākais tas būs ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā.

Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma no +14 grādiem valsts ziemeļaustrumos līdz +21 grādam Dienvidkurzemes piekrastē. Dienā gaiss sakarsīs līdz +29..+33 grādiem, valsts austrumos un vietām piekrastē - līdz +24..+28 grādiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)