Banner 980x90

Daugavpilī par teju 200 000 eiro paplašinās videonovērošanas sistēmu

Daugavpils, 30.janv., LETA. Paplašinot videonovērošanas sistēmu, Daugavpilī tai šogad plānots pieslēgt vēl deviņus objektus, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Projekts paredz videonovērošanas organizēšanu sešos ielu krustojumus pilsētas centrā, Grīvā, Ķīmiķu un Jaunbūves mikrorajonos, kā arī Stropu estrādē, Stropu promenādē un Porohovkas parkā. Projekta kopējās izmaksas - 187 168 eiro.

Videonovērošanas sistēma Daugavpilī pašvaldības policijas pārziņā darbojas jau sesto gadu. Tā sāka darboties 2012.gadā kā ielu videonovērošanas sistēma. Visus šos gadus sistēma tika attīstīta un pilnveidota. Tā nesusi savu artavu drošības uzlabošanai pilsētā.

Pērn pašvaldības policija Daugavpilī sāka aktīvi izmantot arī mobilās kameras, kuras var tikt izmantotas vietās bez komunikācijām. Tas ļāvis kontrolēt arī attālinātas teritorijas, piemēram, stihiskās izgāztuves.

Pērn videonovērošanas postenī tika piefiksēts 1901 pārkāpums, kas ir krietni vairāk nekā gadu iepriekš.

Fiksēto pārkāpumu skaita pieaugums ir skaidrojams ar videokameru skaita palielināšanu un kontrolējamās teritorijas papiašināšanos.

Visvairāk ir fiksēti alkoholisko dzērienu un citu apreibinošo vielu lietošanas gadījumi sabiedriskajās vietās, gulēšanas gadījumi sabiedriskajās vietās un ceļu satiksmes pārkāpumi. Pēc videonovērošanas posteņa izsaukumiem ir sastādīti 970 administratīvie protokoli, īstenota 291 saruna profilaktiskos nolūkā, 274 cilvēki nodoti detoksikācijas palātā. No kopējā fiksēto notikumu skaita 407 nodoti Valsts policijai.

Patlaban Daugavpils videonovērošanas sistēmā ietilpst 129 videokameras.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)