Banner 980x90

Daugavpilī par teju 16,8 miljoniem eiro būvēs šķeldas katlumāju

Daugavpils, 6.jūn., LETA. Līdz 2020.gadam pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" Siltumcentrālē Nr.3 plāno uzbūvēt un nodot ekspluatācijā šķeldas katlumāju, aģentūru LETA informēja uzņēmuma administrācijā.

Projekta "Siltumcentrāles Nr.3 siltumavota pārbūve ar iekārtu uz atjaunojamiem energoresursiem uzstādīšanu" gaitā paredzēts izbūvēt, uzstādīt un nodot ekspluatācijā biokurināmā centrālās apkures katlumāju ar nepieciešamajām iekārtām un palīgiekārtām. Plānotā katlumājas jauda ir 30 megavati (MW).

Kopējās projekta realizācijas izmaksas ir teju 16,8 miljoni eiro. No tiem Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir piešķīrusi "Daugavpils siltumtīkliem" 5,04 miljonu eiro atbalstu.

Projekta realizācija ļaus paaugstināt pilsētā siltumapgādes efektivitāti un drošību, samazināt siltumenerģijas ražošanas izmaksu atkarību no dabasgāzes piegādēm un tās cenas, samazināt fosilā kurināmā patēriņu un CO2 emisiju atmosfērā, kā arī samazināt kurināmā resursa izmaksas, kas pozitīvi ietekmē siltumenerģijas tarifu.

Patlaban projekta realizācijai tiek veikta iepirkumu procedūra. Saskaņā ar līguma ar CFLA nosacījumiem būvdarbi objektā ir jāpabeidz un katlumāja ir jānodod ekspluatācija līdz 2020.gada maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)