Banner 980x90

Daugavpilī par 2,7 miljoniem eiro nosiltinās Kultūras pils ēku

Daugavpils, 7.sept., LETA. Īstenojot Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Daugavpilī tiks paaugstināta Kultūras pils ēkas energoefektivitāte un labiekārtota tai piegulošā teritorija, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Projekta "Ēkas energoefektivitātes paaugstināšana un teritorijas labiekārtošana Smilšu ielā 92, Daugavpilī (Kultūras pils)" 1.kārtas darbi paredz ēkas fasādes, tai skaitā pamatu un jumta, siltināšanu, ventilācijas sistēmas atjaunošanu, siltumapgādes sistēmas rekonstrukciju kā arī energoefektīva apgaismojuma uzstādīšanu. Būvdarbus plānots pabeigt 2018.gada februārī.

Tehnisko projektu Daugavpils kultūras pils energoefektivitātes paaugstināšanai izstrādājusi SIA "Rem Pro", līgums par 1.kārtas būvdarbiem noslēgts ar SIA ‘"Lagron".

Daugavpils Kultūras pils koncertzāle ir viena no lielākajām Latvijā un var uzņemt 1070 skatītājus. Eiropas masu pasākumu centru asociācijas Baltijas nodaļa ir piešķīrusi Kultūras pils zālei atbilstības sertifikātu, ka tajā var rīkot visaugstākā līmeņa pasākumus. Tāpēc šeit norisinās gan Latvijas, gan ārvalstu estrādes un teātra zvaigžņu uzstāšanās, lietišķas izstādes, festivāli un konkursi.

Ēkas infrastruktūra ir fiziski novecojusi, kā rezultātā ir lieli siltuma zudumi un augstas apsaimniekošanas izmaksas. Projekta īstenošanas rezultātā tiks uzlabota ēkas energoefektivitāte un tiks nodrošināta esošo resursu lietderīgāka izmantošana.

Tuvākajā laikā plānots slēgt līgumu un sākt arī labiekārtošanas darbus. Projekta kopējās izmaksas ir 2 747 763 eiro. No projekta attiecināmajām izmaksām 1 795 628 eiro (85%) finansē ERAF , Valsts budžeta dotācija - 95 063 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)