Banner 980x90

Daugavpilī par 1,6 miljoniem eiro plāno uzlabot apgaismojuma infrastruktūru

Rīga, 29.aug., LETA. Daugavpils pašvaldība ieceres apstiprināšanas gadījumā īstenos 1 632 000 eiro vērtu projektu, lai uzlabotu pilsētas apgaismojuma infrastruktūru, lēmusi dome.

Deputāti pieņēmuši lēmumu piedalīties Emisijas Kvotu izsoles instrumenta (EKII) atklātajā konkursā ar projektu "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Daugavpils pilsētā ar viedajām pilsētas apgaismojuma tehnoloģijām".

Projekta mērķis ir ieviest un demonstrēt viedās pilsētvides tehnoloģijas, kas samazina siltumnīcefekta gāzu emisijas, modernizējot Daugavpils apgaismojuma infrastruktūru. Projekta īstenošanas gadījumā pilsētas centrā, Visdupoguļankā un Jaunajā Forštatē esošais tehniski un morāli novecojušais ielu apgaismojums tiks nomainīts ar mūsdienīgiem LED gaismekļiem ar viedajiem sensoriem.

Plānojamās projekta izmaksas ir 1 632 000 eiro, no tiem EKII finansēs 70% jeb 1 142 400 eiro, bet pašvaldība - 489 600 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)