Banner 980x90

Daugavpilī par 1,34 miljoniem eiro pārbūvēs siltumtīklus

Daugavpils, 6.jūn., LETA. Īstenojot Centrālo finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atbalstītu projektu, Daugavpils centrā plānots pārbūvēs siltumtīklus, aģentūru LETA informēja pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" administrācijā.

Projekta "Maģistrālo siltumtīklu pārbūve Daugavpils centrā Parādes, Kandavas un Cietokšņa ielās" gaitā paredzēts rekonstruēt Daugavpils pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmas siltumtīklus, nomainot esošos cauruļvadus ar rūpnieciski izolētām caurulēm. Projekts tiks realizēts trijos posmos.

Pirmais posms ir maģistrālo siltumtīklu rekonstrukcija no Ģimnāzijas un Parādes ielu krustojuma līdz ūdens izlaides mezglam Kandavas ielā, kā arī maģistrālā tīkla atzarojuma Kandavas ielā pārbūve ar kopējo cauruļvadu garumu 1115 metri.

Otrs posms paredz maģistrālo siltumtīklu pārbūvi no ūdens izlaides mezgla Kandavas ielā līdz siltuma kamerai IK-14 Cietokšņa ielā ar kopējo cauruļvadu garumu 437 metri.

Trešais posms paredz maģistrālo siltumtīklu rekonstrukciju no Ģimnāzijas un Parādes ielu krustojuma līdz Daugavpils universitātes ēkai Parādes ielā 1 ar kopējo cauruļvadu garumu 1341 metri.

Projekta mērķis ir paaugstināt siltumapgādes sistēmas efektivitāti, samazinot siltumenerģijas zudumus pārvades un sadales sistēmās, kā arī paaugstināt pilsētas siltumapgādes drošumu.

Kopējās projekta "Maģistrālo siltumtīklu pārbūve Daugavpils centrā Parādes, Kandavas un Cietokšņa ielās" realizācijas izmaksas ir 1 343 665 eiro, tai skaitā CFLA finansējums - 444 187 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)