Banner 980x90

Daugavpilī notiks Tehniskās jaunrades diena

Foto no Facebook.com/ Tehniskās jaunrades dienas
Foto no Facebook.com/ Tehniskās jaunrades dienas

Sestdien, 28.novembrī Daugavpils 10.vidusskolā notiks Tehniskās jaunrades diena, kuras laikā jauniešiem būs iespēja iejusties inženiera lomā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas Tehniskajā universitātē.

Pasākums norisināsies no plkst.11.30, savukārt darbnīcas tiks atvērtas plkst.12.00 un plkst.15.00.

Jaunieši varēs darboties Robotikas darbnīcā, kas piedāvās robotu būvēšanu. Ķīmijas laboratorijā dalībniekiem būs iespēja izmēģināt sudraba spoguļa eksperimentu. Mehānikas praktikuma apmeklētāji varēs nodoties straujas raķetes konstruēšanai, savukārt darbnīcā "Elektrostacija" jaunieši varēs radīt savu gaismekli. Darbnīca piedāvās novērot arī bezvadu elektrību, Freneļa lēcu un Teslas spoli.

Savukārt tie, kuri mājās no makaronu paciņas un līmes būs uzkonstruējuši 55 cm garu spageti tiltu, pasākumā varēs pārbaudīt tā izturību, sacenšoties ar sava vecuma jauniešiem par izturīgākā tilta īpašnieka titulu.

Papildus darbnīcām paredzēti arī dažādi fizikas un ķīmijas eksperimenti. Pasākuma apmeklētāji aicināti arī uzzināt vairāk par inženierzinātņu studiju iespējām, kā arī tehniskās jaunrades pulciņiem, kuros iegūt praktiskas tehniskās zināšanas un pārliecināties par inženierzinātņu radošo dabu.

Tehniskās jaunrades dienas notiek jau septīto gadu, pulcējot ap 4000 dalībnieku no visas Latvijas. To mērķis ir rosināt pamata un vidējās izglītības vecuma jauniešu interesi par inženierzinātnēm. Pieteikuma anketu dalībai vienā vai vairākās disciplīnās, kā arī sīkāku informāciju par plānotajām aktivitātēm iespējams atrast pasākuma mājaslapā "www.tjd.lv".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)