Banner 980x90

Daugavpilī notiks starptautisks glezniecības simpozijs "Mark Rothko 2017"

Daugavpils, 11.sept., LETA. Šodien Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā sāksies un līdz 22.septembrim norisināsies tradicionālais pasaulslavenajam Daugavpilī dzimušajam māksliniekam Markam Rotko veltītais Starptautiskais glezniecības simpozijs "Mark Rothko", aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Starptautiskais glezniecības simpozijs "Mark Rothko 2017" Daugavpilī notiks 13.reizi. Starptautiskā žūrijas komisija no 98 māksliniekiem šim simpozijam šogad izraudzījusies desmit māksliniekus no Vācijas, Jaunzēlandes, Austrālijas/Francijas, Slovākijas, Turcijas, Kanādas, Gruzijas, Norvēģijas, Lietuvas un Latvijas.

Tradicionāli simpozija ietvaros notiks mākslinieku portfolio prezentācijas, lekcijas un meistarklases, bet simpozija noslēgumā tiks atklāta izstāde, kurā būs eksponēti simpozija gaitā tapušie darbi, kas paliks Rotko centra īpašumā kā glezniecības kolekcijas daļa.

Simpozijs vienmēr notiek septembrī, un tā noslēgums līdz šim ir sakritis ar Marka Rotko dzimšanas dienu - 25.septembri. Taču šogad simpozijs noslēgsies ātrāk. Simpozija izstāde kopā ar citām Rudens sezonas izstādēm, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta 22.septembrī plkst.16.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)