Banner 980x90

Daugavpilī notiks pret izglītības reformu vērstu protesta akcija

Daugavpils, 31.maijs, LETA. Piektdien, 1.jūnijā, plkst.18 Daugavpilī, Muzeja ielā iepretī Izglītības pārvaldei tiks rīkota pret izglītības reformu vērstu protesta akcija, aģentūrai LETA noskaidroja Latvijas krievu kopienas Daugavpils nodaļā.

Pasākuma organizatori uzskata, ka reforma nav sagatavota nevienā no virzieniem un protestēs gan pret kompetenču pieeju izglītībā, gan skolas gaitu sākšanu no sešu nevis septiņu gadu vecuma, gan arī pret izglītību tikai latviešu valodā.

Protestēt pret kompetenču pieeju izglītībā nolemts tādēļ, ka reformu virzītāji tā arī nav spējuši skaidri un saprotami paskaidrot, kāds mērķis ir kompetenču pieejas ieviešanai. Tāpat nav pietiekami izpētīts un sagatavots ar apmācību sākšanu skolās no sešu gadu vecuma saistītais jautājums. Protesta akcijas organizatori uzsver arī to, ka apmācības skolā vēlamo rezultātu var dot tikai tajā gadījumā, ja skolēns pietiekami labi zina savu dzimto valodu.

Protesta akcijas rīkotāji piekrīt tam, ka latviešu valoda Latvijā dzīvojošajiem ir jāzina un par to nav šaubu, bet tāpat svarīgi ir arī, lai cilvēks zinātu dzimto valodu. Tikai šādā gadījumā sabiedrībā iespējams veidot normālas savstarpējas attiecības un cieņu pret latviešu valodu.

Pasākuma organizatori norāda, ka latviešu skaits Latvijā ir bīstami pietuvojoties vienam miljonam, kas ir kritiskā robeža nācijas pastāvēšana, taču pie tā nav vainojami krievu bērni, bet gan valsts vadītāji ar savu veikumu pēdējos gandrīz 30 gados.

Protesta akciju organizē Latvijas Krievu kopienas un Latvijas krievu savienības Daugavpils nodaļas, paredzams, ka tajā piedalīsies vairāki desmiti cilvēku.

Administratīvā rajona tiesa vakar atcēlusi Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora lēmumu, ar kuru bija noteikts ierobežojums šī gada 1.jūnijā Daugavpilī rīkot minēto protesta akciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)