Banner 980x90

Daugavpilī notiks piektā "Humanitārās akadēmijas jauniešiem" nodarbība

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 13.februārī uz piekto nodarbību pulcēsies "Humanitārās akadēmijas jauniešiem" dalībnieki, pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja DU.

Pirmā nodarbība "Soli pa solim: latviešu tautas tradīcijas gaitas Sietlā, ASV" notiks plkst.11.30 Vienības ielā 13 – 308.aud. Nodarbību vadīs Vašingtonas Universitātes (ASV) doktorante Indra Ekmanis.

Otro nodarbību vadīs DU HF Svešvalodu katedras ķīniešu valodas pasniedzējas Džidzje Vanga (Wang Zhijie) un Ni Jironga (Ni Yirong). Pasniedzējas vadīs praktisku nodarbību "Ķīnas kultūras un valodas vizītkarte".

Interešu izglītības skola "Humanitārā akadēmija jauniešiem" Daugavpils Universitātes Humanitārajā fakultātē darbojas jau sesto gadu. Tā izveidota 2010. gadā, un jauniešu izglītošana tika aizsākta no 2011.gada februāra. "Humanitārā akadēmija jauniešiem" ir interešu izglītības instruments, kas nodrošina aizraujošu lekciju un praktisko nodarbību ciklu Latvijas vidusskolu 10.–12.klašu skolēniem, arodskolu audzēkņiem un citiem jauniešiem, kuri padziļināti interesējas par humanitārajām zinātnēm.

Par katru HAJ apmācību gadu un vairāk nekā 50 procentiem apmeklētu nodarbību jaunieši saņem sertifikātu. Tas sniedz priekšrocību – 10 papildu punktus stājoties DU Humanitārās fakultātes studiju programmās.

Kopumā pirmo 5 gadu darbības laikā HAJ ir apmeklējuši 566 jaunieši, sertifikātus par vismaz 50% apmeklēto nodarbību saņēmuši 311 jaunieši. Šogad HAJ pieteikušies 80 jaunieši no Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils, Krāslavas, Preiļiem, Špoģiem, Sventes un Vitebskas (Baltkrievija).
          
"Humanitārajā akadēmijā jauniešiem" lekcijas lasa un praktiskās nodarbības vada kompetenti un erudīti Latvijas kultūras un mākslas darbinieki, ārzemju vieslektori  un Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes docētāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)