Banner 980x90

Daugavpilī norisināsies Latvijas čempionāts orientēšanās sportā

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Sestdien,  7.maijā un svētdien, 8.maijā, Daugavpilī norisināsies Latvijas čempionāts orientēšanās sportā sprintā un garajā distancē, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Sestdien, 7.maijā, pirmo reizi Daugavpils cietokšņa teritorijā norisināsies Latvijas čempionāts orientēšanās sportā sprinta distancē. Līdz šim distancei pieteikušies vairāk nekā 400 dalībnieki dažādās vecuma grupās. Sacensību atklāšana plānota plkst.11.45, bet starts elites grupās būs plkst.12.15. Pārējie dalībnieki startēs plkst.13.15. Ap plkst.15.00 plānota sacensību uzvarētāju un godalgoto vietu ieguvēju apbalvošana.

Ņemot vērā dalībnieku sagatavotības līmeni un vecumu, sacensību organizatori izveidojuši distances no 1,8 līdz 3,1 kilometram. Elites grupā startējošajiem būs jāatrod 17, bet jaunākajās grupās startējošajiem - 11 kontrolpunkti.

Svētdien, 8.maijā, savas orientēšanās prasmes un ātrumu sacensību dalībnieki demonstrēs Daugavpils novadā, Egļukalna apkaimē, kur notiks Latvijas čempionāts orientēšanās sporta garajā distancē. Šajā distancē startam jau šobrīd pieteikušies teju 500 dalībnieki.

Salīdzinājumā ar sprinta distanci garajā distancē sportistiem būs jāveic līdz pat 15,2 kilometriem, turklāt arī sarežģītības pakāpe distancē būs daudz lielāka. Īpašu intrigu radīs arī tas, ka nopietna līmeņa sacensības šajā apvidū nav aizvadītas jau daudzus gadus. Starts garajā distancē plānots plkst.10.00, bet apbalvošana visās grupās - ap plkst.14.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)