Banner 980x90

Daugavpilī norisināsies Latgales simtgades kongresa Tautu forums

Daugavpils, 25.apr., LETA. Nākamnedēļ, 6.maijā, Daugavpilī norisināsies Latgales simtgades kongresa Tautu forums, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Latvijas valsts simtgadei veltīti pasākumi sākas šogad un norisināsies līdz 2021.gadam. Nozīmīgu lomu tajos ieņem arī ar Latgali saistīti notikumi, kuru centrālā ass ir vēsturiskais pirmais Latgales kongress, kurā pirms simts gadiem tika pieņemts lēmums par Latgales apvienošanos ar Kurzemi un Vidzemi ceļā uz neatkarīgu Latvijas valsti.

Galvenie Latgales simtgades kongresa pasākumi norisināsies 5.maijā Rēzeknē un 6.maijā Daugavpilī. Tautu forumā Daugavpilī tiks akcentēts dažādu tautību Latvijas iedzīvotāju devums valsts veidošanā un attīstībā.

No plkst.9 Tautu foruma dalībnieki un jebkurš interesents būs aicināti piedalīties tematiskās brokastīs Daugavpils vēsturiskā centra kafejnīcās, kurās norisināsies "Sarunu Lavka". Sarunas tēmu varēs izvēlēties īpašā sarunu ēdienkartē: starteri, lai iepazītos un iesildītos sarunai; karsto ēdienu, lai iedziļināto aktualitātēs; dienas piedāvājumu, kurš ļaus katram radoši izpausties un desertu – tēmas jautram brokastu noslēgumam.

Tautu forums darbu sāks plkst.11 Daugavpils Vienības namā ar Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzrunu. Foruma saturisko daļu veidos Daugavpils Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu institūta pētnieki, kuri prezentēs zinātniskus lasījumus par tēmām: "Tautības Latgalē / Daugavpilī. Mazākumtautību loma Latvijas veidošanā", "Vienības namam – 80" un "Izcilu personību devums Daugavpilī – Latvijā – Pasaulē", kam sekos debates, jautājumi un domu apmaiņa.

Plkst.13 Vienības laukumā sāksies Baltā galdauta svētki "Latgale svin", uz kuriem šoreiz ielūgs Daugavpils Nacionālās kultūras biedrības. Pilsētas vēsturiskajā centrā tās piedāvās savas nacionālās virtuves gardumus, cienās daugavpiliešus un pilsētas viesus.

Koncertā "Tango virs pilsētas" tiks izpildīta Daugavpilī dzimušā "tango karaļa" Oskara Stroka mūzika, tajā uzstāsies Daugavpils Akordeonistu orķestris, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Rihards Mačanovskis, solists Dainis Skutelis, Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās "Seniori I" Svetlana un Viktors Kisili.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)