Banner 980x90

Daugavpilī norisināsies 7.starptautiskais Latgales grafikas simpozijs

Daugavpils, 18.maijs, LETA. No 25.maija līdz 8.jūnijam Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā norisināsies 7.starptautiskais Latgales grafikas simpozijs, aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Simpozijs pulcēs desmit grafikas mākslinieces no Polijas, Portugāles, Grieķijas, Lielbritānijas, Somijas, Igaunijas, Latvijas un Brazīlijas. Tā gaitā mākslinieces tradicionāli radīs grafikas lapas augstspieduma un dobspieduma tehnikās, kas papildinās Rotko centra grafikas kolekciju.

Simpozijam sākoties, 25.maijā plkst.17.30 Rotko mākslas centrā notiks prezentācijas, kurās mākslinieču iepazīstinās ar sevi, saviem darbiem un tajos realizētajām idejām.

Simpozija dalībnieču darbu izstādes atklāšana notiks 8.jūnijā plkst.16 Latgales Centrālās bibliotēkas 1.stāvā. Ikviens interesents to bez maksas varēs skatīt līdz 24.jūnijam. Tāpat starptautiskā simpozija dalībnieces 8.jūnijā kuplinās Mākslas nakts programmu un laika posmā no plkst.22 līdz pusnaktij pie Rotko centra vadīs radošās grafikas darbnīcas.

Laika gaitā simpozijs ir kļuvis par nopietnu grafiķu pulcēšanās un izstādīšanās vietu reģionā. Ar katru gadu vērojama aizvien lielāka dalībnieku interese, piesakoties dalībai simpozijā. Pasākuma organizatori cer, ka pasaules raudzes grafiķu viesošanās Daugavpilī sekmēs arī vietējo grafiķu izaugsmi.

7.starptautisko Latgales grafikas simpoziju rezidenču programmu ietvaros organizē Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Mākslu pedagogu apvienību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)