Banner 980x90

Daugavpilī nedaudz samazinājies izglītojamo skaits

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
​Atšķirībā no pagājušā mācību gada sākuma, kad 1.septembrī Daugavpilī uz skolām devās par gandrīz 291 skolēnu vairāk nekā gadu iepriekš, šogad izglītojamo skaits pilsētas mācību iestādēs solās būt par 24 mazāks.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, šogad jaunais mācību gads sāksies 9215 vispārizglītojošo izglītības iestāžu audzēkņiem. Pērn 1.septembrī uz skolām devās 9232, bet vēl gadu iepriekš - 8941 skolēns.

Izglītojamo skaita pieaugumu iepriekšējā gadā Isupova skaidroja ar pirmskrīzes "dzimstības bumu" un 10.klašu veiksmīgo komplektāciju.

Daugavpils izglītības iestāžu 1.klasēs mācību gadu šogad sāks 887 jeb par 86 bērniem mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt mācības 10.klasē sāks 597 jeb par 11 skolēniem mazāk nekā pērn.

Lai 1.septembrī skolēni mācības varētu sākt tīrās, drošās un labiekārtotās telpās, Daugavpilī pilsētas pašvaldība izglītības iestāžu remontdarbos šogad ir ieguldījusi 195 471 eiro, informēja pilsētas domē. Izglītības iestāžu ēkās veikto kapitālo ieguldījumu kopējā summa ir 120 278 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Savukārt kārtējie remonti veikti par 73 193 eiro, ieskaitot PVN.

Jau ir izremontētas un pilnībā aprīkotas divas telpas jaunas grupas atvēršanai Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādē. 9.vidusskolā ir veikti automātiskās balss ugunsdrošības izziņošanas sistēmas uzstādīšanas darbi un izremontēts fizikas kabinets. Patlaban notiek J.Pilsudska Valsts ģimnāzijas ēkas pieslēgšana maģistrālajam ūdensvadam. Līdz šim mācību iestāde šo pakalpojumu saņēma no Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas. Nobeigumam tuvojas būvdarbi Daugavpils 6.vidusskolas ēkā, kas ļaus nodrošināt pirmsskolas izglītības programmu īstenošanu, kā arī noslēguma stadijā ir Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādes ēkas Parādes ielā 7 pārbūve.

Īpaša vērība pilsētā tiekot pievērsta izglītības iestāžu būvkonstrukciju drošībai. Centra vidusskolas un 14.pirmsskolas izglītības iestādes ēkās notiek nesošo būvkonstrukciju plaisu dinamikas regulāra mērīšana ar augstas precizitātes mērinstrumentiem. Līdz gada beigām tiks veikta piecu skolu ēku un astoņu pirmsskolas izglītības iestāžu ēku būvkonstrukciju, pamatņu tehniskā apsekošana saskaņā ar spēkā esošo Ministru kabineta noteikumu prasībām un Būvniecības valsts kontroles biroja norādījumiem.

Izglītības iestāžu tehniskie darbinieki veic telpu kosmētiskos remontus un atjauno mēbeles. Ņemot vērā, ka izglītības iestāžu ēkas lielākoties nav jaunas un prasa pastāvīgu uzmanību, atsevišķi ēku remonti un uzlabošanas darbi var tikt veikti arī mācību gada gaitā, skaidro pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)