Banner 980x90

Daugavpilī mācības šogad sāks par vismaz 80 skolēniem mazāk nekā pirms gada

Jelgava, 23.aug., LETA. Jaunajā mācību gadā mācības Daugavpils izglītības iestādēs sāks mazāk skolēnu nekā pirms gada, šodien domes sēdē deputātus informēja Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Bērnu skaits, kas apmeklēs pirmsskolas izglītības iestādes jaunajā mācību gadā, paliks gandrīz tāds pats kā 2017./2018.mācību gadā, vidēji 4500. Savukārt rindā uz bērnudārzu ir 107 bērni, pārsvarā vecumā no viena līdz trim gadam. Pirmsskolas vecuma bērni apmeklēs kopumā 236 grupas.

Tikmēr skolās mācīsies 9195 skolēni, kas ir par 80 skolēniem mazāk nekā iepriekšējā mācību gada sākumā. Datu bāzē ir reģistrēti 800 pirmklasnieki, kas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējā mācību gadā, bet 10.kasē mācīsies 557 skolēni, tai skaitā 54 neklātienes programmā.

Jaunajā mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādēs strādās 654 pedagogi, vispārējās izglītības iestādēs - 961 skolotājs, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā "Saules skola" - 45 pedagogi. Īsi pirms mācību gada sākumā pilsētas skolās vēl nepieciešami četri latviešu valodas skolotāji, matemātikas, ķīmijas skolotājs, skolotājs-karjeras konsultants un psihologs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)