Banner 980x90

Daugavpilī līgumus ar atkritumu apsaimniekotāju joprojām nav noslēguši 350 klienti

Daugavpils, 16.apr., LETA. Daugavpilī līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekošanas operatoru - SIA "Atkritumu apsaimniekošanas dienvidlatgales starppašvaldību organizācija" (AADSO) dažādu iemeslu dēļ joprojām nav noslēguši aptuveni 350 klienti, aģentūrai LETA pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns.

Lai izvairītos, no negodīgas sadales, kad par negodīgajiem klientiem, kuri nav slēguši līgumus par atkritumu apsaimniekošanu, bet tos ražo un izmet uzstādītajos konteineros, pārsvarā pie daudzdzīvokļu mājām, maksā godprātīgie klienti, darbs ar pārkāpējiem turpinās.

Lai nodrošinātu līgumu slēgšanu talkā tiek aicināti arī pašvaldības policijas darbinieki. Negodīgajiem klientiem tiek piemēroti administratīvie sodi par Daugavpils domes saistošo noteikumu nepildīšanu.

Pavisam Daugavpilī ir aptuveni 7050 klientu.

AADSO, kura nomainījusi līdzšinējo operatoru SIA "Clean R", ar atkritumu apsaimniekošanu Daugavpilī nodarbojas kopš pagājušā gada 1.oktobra.

Līdz ar operatora maiņu atkritumu apsaimniekošanas izmaksas pilsētā samazinājās no 7,31 eiro līdz setiņiem eiro par vienu kubikmetru atkritumu jeb par 4,26%.

Daugavpils pilsētas domei AADSO pieder 51.27% kapitāla daļu. Līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ar AADSO noslēgts uz septiņiem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)