Banner 980x90

Daugavpilī Latvijas simtgades vides objekta metu konkursā uzvarējis Mailīša darbs "Saules kalnā"

Daugavpils, 29.sept., LETA. Daugavpilī izsludinātajā atkārtotajā Latvijas simtgadei veltītā vides objekta metu konkursā par uzvarētāju atzīts pieredzējušā mākslinieka Ivara Mailīša izstrādātais pieminekļa mets ar devīzi "Saules kalnā".

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, speciālistu un pilsētnieku vērtējumam tika nodoti trīs meti. Tie tika izstādīti Vienības namā, kur, aizpildot anketas, savu viedokli par metiem varēja izteikt arī iedzīvotāji.

Konkursa vērtēšanas komisijas sēdē, kurā piedalījās Daugavpils domes pārstāvji, mākslinieki, arhitekti, kā arī Daugavpils novada domes pārstāvji, par uzvarētāju vienprātīgi tika atzīts pieminekļa mets ar devīzi "Saules kalnā". Atverot piedāvājumu aploksnes, kļuva zināms, ka minētā darba autors ir Mailītis. Par šo metu bija nobalsojis arī iedzīvotāju vairākums. Kopumā saņemtas 220 anketas, 201 respondents par labāko atzinis metu ar devīzi "Saules kalnā".

Vides objektu plānots izvietot Daugavpilī, Vienības dārzā.

No iepriekšējā konkursā par labāko atzītā Ojāra Feldberga meta "Saule" realizācijas pašvaldība atteikusies tā dārdzības dēļ. Minētā projekta realizācijas izmaksas tikušas lēstas trīs līdz četriem miljoniem eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)