Banner 980x90

Daugavpilī izskanēs XV Starptautiskais pavasara džeza mūzikas festivāls

Daugavpils, 20.apr., LETA. Nākamnedēļ, no 26.aprīļa līdz 28.aprīlim, Daugavpilī, Latviešu kultūras centrā norisināsies XV Starptautiskais pavasara džeza mūzikas festivāls, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Festivālu tradicionāli ievadīs pašmāju mūziķu uzstāšanās - 26.aprīlī plkst.18 uz džeza mūzikas klasikas koncertu aicinās Arnolda Grīnberta diksilends, kam plkst.18.40 sekos "Andreja Orlova Jazz - band" (Rīga) un plkst.19.30 - "Giedre & Jazz Miniatures" (Lietuva) piedāvātās koncertprogrammas.

27.aprīlī un 28.aprīlī klausītājiem būs iespēja dzirdēt džeza kvintetu "Papanosh" (Francija), diksilendu "'Prihe Fihe" (Latvija), džeza grupu "Distances" (Vācija, Itālija), Daugavpils profesionālo pūšamo instrumentu orķestri "Daugava" un Latvijas Nacionālās operas solisti Ilonu Bageli, kā arī tikties ar dzejas un improvizētā džeza projekta "Klausies. Slušaj. Listen" māksliniekiem (Latvija).

Savukārt tie, kuri vēlēsies arī ārpus koncertiem papildus izbaudīt džeza skanējumu neformālā gaisotnē, būs aicināti uz ierastajiem džeza festivāla improvizācijas pasākumiem – "Jam Session". Tie notiks 26. un 27.aprīlī plkst.21.

Pasākuma organizatori norāda, ka festivāla gaitā daugavpilieši un pilsētas viesi varēs dzirdēt augstas klases māksliniekus, kuri ir guvuši starptautisku atpazīstamību.

XV Starptautisko džeza mūzikas festivālu rīko Daugavpils Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)