Banner 980x90

Daugavpilī izskanēs valsts svētkiem veltīts koncerts "Mēs esam Latvija"

Daugavpils, 24.okt., LETA. 18.novembrī plkst.18.30 Daugavpils teātrī izskanēs Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienai veltīts koncerts "Mēs esam Latvija", aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Koncerta pirmajā daļā Daugavpils deju ansamblis "Laismeņa", bērnu deju kolektīvs "Pienupīte" un folkloras dziesmu un deju kopa "Svātra" izdejos un izdziedās savas skaistākās dziesmas un dejas. Otrajā daļā savu pirmizrādi Latgalē piedzīvos folkbaleta deju izrāde "Cieši, cieši", kas tapusi kā dāvana deju ansambļa "Daiļrade" 25 gadu jubilejā.

"Deju ansambļa "Daiļrade" pirmā kopā sanākšanas diena pirms 27 gadiem notika tieši šajā laikā, kad ikvienā latvieša sētā un rokās plīvo sarkanbaltsarkanais karogs. Mūsu kolektīva garu un spēku vienmēr pavadījusi cieņa pret mūsu valsti un patības apzināšanās, vēlme sevī saglabāt un kopt labāko, kas mums ir dots," stāstīja "Daiļrades" mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

Deju izrādes "Cieši, cieši" režisors ir Jānis Znotiņš, horeogrāfs - Agris Daņiļevičs, scenārija autore - Rasa Bugavičute. Izrādē skan muzikālās apvienības "Raxtu Raxti" skaņdarbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)