Banner 980x90

Daugavpilī izskanēs Rīgas Saksofonu kvarteta un Žana Pjēra Baralioli koncerts

Daugavpils, 15.febr., LETA. Atzīmējot Francijas institūta Latvijā pastāvēšanas 20.gadadienu, nākamsvētdien, 26.februārī, plkst.15 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē izskanēs Rīgas Saksofonu kvarteta un Žana Pjēra Baralioli (Francija) koncerts.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle, koncerts Daugavpilī tiek rīkots 10.Starptautiskā festivāla "Saxophonia" ietvaros. Festivāla dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs ir Rīgas Saksofonu kvarteta vadītājs Artis Sīmanis, savukārt Baralioli - festivāla krusttēvs.

Laika gaitā festivāls "Saxophonia" ir kļuvis par visas Latvijas saksofona un mūzikas mīļu obligātu satikšanās vietu. Festivāls, kas apvieno klasisko un populāro mūziku, džezu un pasaules mūziku, ir nozīmīgākais saksofonam veltītais mūzikas festivāls Eiropā.

Žans Pjērs Baralioli, dzimis 1957.gadā Parīzē, saksofona spēli sācis apgūt desmit gadu vecumā. Baralioli ir Jehudi Menuhina fonda, Parīzes Starptautiskā konkursa un Nacionālās Saksofonu balvas laureāts, vairāku muzikālu kolektīvu un ansambļu dalībnieks. Kā orķestra "Concerts Colonne" un līdz pat 2013.gada beigām "Orchestre de la Garde Républicaine de Paris" solists, Baralioli ir regulāri bijis ielūgts viesoties daudzviet pasaulē gan kā solists, gan arī kā pasniedzējs.

27.februārī plkst.10 Baralioli sniegs meistarklasi Daugavpils Universitātē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)